Implantologie

Een van de specialisaties van Tandartsenpraktijk De Zevenhont zijn de implantologiebehandelingen. Tandarts/implantoloog Hiemstra wordt hier geassisteerd door implantologie-assistentes. De ruime kennis en kunde van beide specialisten maken uitgebreide en complexe behandelingen mogelijk.

Wat is een implantaat?
Een implantaat is een kunstwortel, die in de kaak wordt geplaatst en in het eigen bot vastgroeit. Implantaten zien er uit als een schroef of holle cilinder en worden gemaakt van titanium, een materiaal dat goed door het lichaam wordt geaccepteerd. Implantaten zijn de basis waarop een kroon, brug of kunstgebit wordt vastgezet

Een aantal behandelmogelijkheden:

  • Ter vervanging van een enkele tand of kies.
  • Ter vervanging van enkele, naast elkaar liggende tanden of kiezen (brug).
  • Ter ondersteuning en verankering van een volledig, uitneembare prothese (klikgebit).
  • Ter vervanging van alle tanden en kiezen.
Behandelkosten
De soort behandeling bepaalt de daaraan verbonden kosten. Ziekenfondsen en ziektekostenverzekeraars hebben een behandeling met implantaten inmiddels geheel of gedeeltelijk in hun pakket opgenomen. Het is aan te raden de kosten en vergoedingen vooraf met uw tandarts en verzekeraar door te nemen.
Na machtiging van de zorgverzekeraar bestaat er bijvoorbeeld voor een klikgebit een vrijwel volledige vergoeding. De eigenbijdrage is dan nog € 125,00 per kaak.

Een implantaat: de meest aangename en duurzame tandvervanging!

Iedereen kan baat hebben bij een behandeling met implantaten. Een ongeluk, het klimmen der jaren, het kunnen redenen zijn dat een tand of kies mét wortel verloren gaat. Implantaten bieden dan een aangename en duurzame oplossing. Tijdens een kleine operatie, onder plaatselijke verdoving, wordt het implantaat in het kaakbot geplaatst, waarna het zal vastgroeien. Na enige tijd kan hierop een kroon, brug of prothese worden aangebracht. Voor mensen met een kunstgebit kunnen implantaten helpen het gebit stevig op zijn plaats te houden.