Klikgebit laten plaatsen door Yurg Hiemstra
Klikgebit laten plaatsen bij Tandartspraktijk Zevenhont - afbeelding 1
Klikgebit laten plaatsen bij Tandartspraktijk Zevenhont - afbeelding 2
Klikgebit laten plaatsen bij Tandartspraktijk Zevenhont - afbeelding 3
Ervaringen klikgebit plaatsen Den Bosch Tandartspraktijk Zevenhont

Klikgebit nodig? Zevenhont, dé tandarts in Den Bosch voor een klikgebit

Wat is een klikgebit precies?

Een klikgebit, of klikprothese, is een uitneembaar kunstgebit dat is vastgeklikt op implantaten (kunstwortels). Een klikgebit is een goede oplossing wanneer u last heeft van een loszittende prothese. Doordat het klikgebit vast zit, voelt het als uw eigen gebit. Ook kunt u weer harde dingen eten en voedsel zoals een appel afbijten. Een klikgebit kan eenvoudig uit de mond gehaald worden voor reiniging en kan weer eenvoudig worden vastgeklikt. Door een kligebit in de bovenkaak te maken, kan de gehemeltebedekking achterwege blijven en krijgt u uw smaak weer terug. Ook verbetert het comfort doordat u weer meer ruimte in de mond krijgt. Wij maken gebruik van de meest actuele technieken en hoogwaardige materialen bij het vervaardigen van een klikgebit. U heeft bij ons rechtstreeks contact met de prothesespecialist, hierdoor kunnen wij een betere pasvorm en eindresultaat behalen.

Tevens kunnen wij rekening houden met uw cosmetische wensen, zoals de vorm, kleur en stand van de tanden en aansluiting bij uw gezicht.

In onze vestiging in Den Bosch voeren wij regelmatig deze behandeling uit bij patienten die o.a. uit Rosmalen, Vught en Vlijmen.

Bel voor meer informatie 073 641 77 22 of

Laat u terugbellen voor gratis advies

Voordelen van een klikgebit

 • Gemakkelijk uitnemen en schoonmaken;
 • Zonder probleem hard voedsel eten;
 • Meer smaak doordat uw gehemelte niet bedekt is;

Wat zeggen onze klanten?

Wie doet wat bij het aanmeten en plaatsen van uw klikgebit?

Wanneer u op consult bent geweest bij tandarts/implantoloog Yurg Hiemstra, uw behandelplan doorgesproken is en u weet hoe het zit met de kosten en een eventuele vergoeding, dan maken we een vervolgafspraak. Tandarts Hiemstra plaatst in deze afspraken de implantaten in het kaakbot. Dit gebeurt onder plaatselijke verdoving, deze behandeling is dus geheel pijnloos. Bent u bang voor de prikjes, geen probleem, we kunnen hier ook een verdovend zalfje voor geven.

Na het plaatsen van de implantaten wordt uw huidige kunstgebit aangepast en over de implantaten geplaatst. U loopt dus niet zonder kunstgebit. Na twee weken komt u terug voor nacontrole en verwijdering van de hechtingen. Na de inhelingsperiode van ongeveer 3 maanden komt u bij Klinisch protheticus Hero Osinga en wordt heel nauwkeurig via meerdere stappen het klikgebit aangemeten. Als u uw prothese hebt gekregen is het heel belangrijk om minimaal een keer per jaar de implantaten te laten controleren bij de implantoloog, evenals pasvorm van het gebit.

 • Intake / consult;
 • Doorspreken kosten en vergoedingen;
 • Plaatsen van implantaten;
 • Aanpassingen kunstgebit;
 • Verwijderen hechtingen;
 • Aanmeten klikgebit.

Tandarts / Implantoloog Yurg Hiemstra

Yurg Hiemstra Ik ben al ruim 20 jaar tandarts en plaats sinds 2008 implantaten voor kronen, bruggen en protheses en heb in meer dan 15 jaar veel situaties voorbij zien komen. Ik ben zeer breed georiënteerd met expertise in complexe gebitsreconstructies, gebitsslijtage maar ook kaakchirurgische behandeling, het verwijderen van moeilijke verstandskiezen. Yurg is gespecialiseerd in complexe implantaatbehandelingen , gebitsprotheses op implantaten, maar houdt het graag ook eenvoudig: "De beste en meest duurzame implantaatoplossingen zijn die waarbij het plan eenvoudig wordt gehouden en het makkelijk is om het te onderhouden en te reinigen. Dit is uiteindelijk hetgeen waar mijn patiënten voor de lange termijn het meest tevreden over zijn en het meeste aan hebben. Daar doe ik het uiteindelijk voor. Tenslotte probeer ik door de behandeling luchtig te houden, de patiënt gerust te stellen en hem of haar door de behandeling heen te helpen."

Zijn cliënten omschrijven Yurg als deskundig en ontspannen. De garantie dat behandeling pijnloos is, stellen hen gerust, zelfs wanneer ze van tevoren erg gespannen zijn.

Prothetist Hero Osinga

Hero Osinga Tandprotheticus Hero Osinga heeft in het begin van zijn carriere jarenlang als tandtechnicus gewerkt en gebitten gemaakt in het tandtechnisch laboratorium. Vervolgens heeft hij doorgestudeerd tot tandprotheticus waardoor hij nog meer kennis heeft opgedaan binnen deze expertise. Hij zag dat als hij de protheses zelf bij zijn cliënten zou kunnen aanmeten, hij nog betere resultaten zou kunnen bereiken. Door beide zijden, zowel het aanmeten als het opstellen van een prothese ,kan hij het beste resultaat behalen voor zijn patiënten. Hero vindt iedere dag zijn uitdaging in zijn cliënten helpen aan de beste prothese mogelijk.

"Na goed te luisteren wat de huidige klachten zijn, wat een patiënt veranderd wil hebben en te kijken waar het mankement zit, probeer ik dit te vertalen in de nieuwe realistische en perfect passende prothese en worden drukplekken aan de kaak en overige nabezwaren tot een minimum beperkt."

Wat kost een klikgebit?

Een nieuw klikgebit, inclusief het plaatsen van de implantaten, of een vervangend klikgebit wordt, in veel gevallen, grotendeels vergoed vanuit de Basis verzekering, meestal 75 tot wel 90 procent. U hoeft hier dus geen tandartsverzekering voor te hebben. Uw eigen bijdrage is afhankelijk van:

 • Gaat het om een onderkaak of bovenkaak
 • Uw verzekeraar, VGZ heeft de hoogtste vergoeding
 • Type polis
 • Eventueel een aanvullende verzekering
 • Hoogte van uw eigen risico

Wilt u weten wat de kosten voor een klikgebit zijn zonder vergoeding of heeft u andere vragen? Neem dan contact met ons op om uw situatie te bespreken.

Is behandeling pijnlijk?

Nee, u krijgt een goede verdoving voorafgaand aan de behandeling en er is bij ons nog nooit iemand geweest die tijdens behandeling pijn heeft ervaren. Eventueel kunnen we zelf met een zalfje de prikjes voorverdoven. Als u erg tegen behandeling opziet, schrijven we een kalmerend middel voor of kunnen we u zelfs onder narcose behandelen.

Is plaatsing van een klikgebit ook mogelijk onder narcose?

Ja, eens per maand organiseren we een narcosedag waarbij u ook onder narcose behandeld kan worden

Hoe verloopt de procedure van plaatsing van een klikgebit?

Hierondeer leest u de gebruikelijke stappen wanneer een klikgebit wordt geplaatst.

Kortom:

 • Een vrijblijvend intake gesprek waarbij de behandeling besproken wordt;
 • Bespreken van de kosten en vergoeding van de zorgverzekeraar;
 • Maken van een rontgenfoto;
 • Inplannen van behandeling;
 • Plaatsen implantaten;
 • Aanmeten klikgebit

Heeft u in de betreffende kaak wel eigen tanden dan kost het intakegesprek ongeveer € 53,50 tot € 78,06, afhankelijk van de complexiteit en mate van uitwerking van het behandelplan. Dit is exclusief rontgenfotos, deze wordt altijd in overleg met u gemaakt. De kosten voor de foto bedragen € 84,48,-.

Laat u terugbellen voor gratis advies

Veelgestelde vragen over behandeling onder narcose

Dit is afhankelijk van een aantal factoren:
U dient een definitieve prothese te hebben, dus geen noodgebit.
U heeft een ernstig geslonken kaak waarbij uw prothese te los zit om mee te functioneren. Dit is in de onderkaak eerder het geval dan in de bovenkaak, dit komt omdat het bovengebit enigszins vastzuigt aan het gehemelte. Tijdens intake kunnen we dit inventariseren en een aanvraag bij uw verzekeraar doen.
Ja dat kan, het voordeel is dat alles in een behandeling kan plaatsvinden; als uw kaak geschikt is, kunnen uw tanden worden getrokken en worden direct implantaten geplaatst met daaroverheen een noodprothese. U loopt dus geen dag zonder tanden. Na 3-6 maanden zijn de implantaten vastgegroeid onder uw noodprothese en kunnen we het nieuwe klikgebit plaatsen.Soms is het beter om eerste de tanden te verwijderen en later pas de implantaten met het klikgebit
De behandeling wordt uitgevoerd door onze eigen tandarts-implantologen, u kunt rechtstreeks een intake gesprek met ons plannen, u heeft geen doorverwijzing nodig dus. Ook voor een second opinion kunt u rechtstreeks een afspraak bij ons maken zonder verwijzing.
Niet, u kunt uw oude gebit gewoon dragen. De implantaten groeien eronder langzaam vast in de kaak. Uw huidige kunstgebit wordt in de tijd dat de implantaten ingroeien, dus voordat het klikgebit wordt geplaatst, aangepast met een zachte “vulling”. Bij de meest gebruikelijke implantologie ligt de ingroei periode tussen de twee en de vier maanden, dit is onder meer afhankelijk van de status van het kaakbot, de type constructie en de soort behandeling. In deze periode wordt de definitieve prothese vervaardigd, hiervoor moet u nog enkele malen langskomen. Hierna kan de definitieve prothese, het klikgebit, worden geplaatst.
Afhankelijk van de situatie 3-6 maanden; in de onderkaak gaat het sneller dan in de bovenkaak, maar er zijn ook andere factoren van invloed, laat u voorlichten door onze implantoloog tijdens een intake.

Laat u terugbellen voor gratis advies